mars 10, 2017 Redaktoer 0Comment

Å ha tilgang til internett er på vei til å bli ansett som en menneskerett i hele verden, og ikke kun Finland. Endelig har internasjonale organisasjoner og nasjonale stater startet å anse det som en menneskerett formelt på grunn av talefrihet og delingen av informasjon som er nyttig for verden den dag i dag.

 

FN har notert seg den viktige rollen til internett i dagens samfunn, og at internett-tilgang har blitt lagt til i listen til deres kamp for menneskerettigheter. De har også annonsert at et statlig organ ikke har lov til å benekte deres eget folk tilgang til internett, som man kan se i Nord Korea.

 

Men tilgang er ikke nok. De av oss som jevnlig har internett-tilgang, er også redde for cyberangrep. VI er klare over at vi, til enhver tid, kan bli hacket og utsatt for cyberangrep, men at vi er maktesløse mot det.

 

Det er på tide å revurdere hvordan vi forstår cybersikkerheten i digital kommunikasjon.

 

Eksisterende internasjonal menneskerettslov inkluderer mange prinsipper som gjelder cybersikkerhet, men det er usedvanlig vanskelig å håndheve disse reglene, og mange land ignorerer disse reglene.

 

I tidlig 2013 ble FN enige om at alle privatpersoner skulle ha »rett til privatliv i den digitale alderen», noe som da vil ta grep for å beskytte enkeltpersoner.

 

Føler du deg sikker når du surfer på nettet? Om du ikke kan mye om koding og hacking, så kan du være utsatt. Ikke stol på at antivirusen sier ifra om noen bryter seg inn!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *