mars 10, 2017 Redaktoer 0Comment

Kommersielle droner har akkurat fått seg en oppgradering: En flåte med gigantiske droner som kan frakte mennesker kan fly rundt i Dubai om kort tid!

 

Byens nye transportvalg er en eggformet, enmanns drone i en tradisjonell quadcopter stil som mange droner har. Den kinesiske passasjerdronen kan bære ett menneske opptil 100KG og en liten koffert.

 

Dronen ble lansert på fantastisk vis da en av de fløy over Dubais Burj Al Arab, som er et av de mest luksuriøse hotellene der.

 

Når passasjeren har satt seg inn og tatt på setebeltet må man velge destinasjonen man vil til. Deretter flyr dronen din automatisk. Dronen har kun et batteri som varer i 30 minutter, noe som tilsier at den kun kan fly en distanse på ca 50 km. Alt dronen gjør blir fulgt med på en monitor over 4g nettverket av selskapet som er ansvarlige for dem.

 

Passasjerbærende droner er bare en av de nyeste oppgraderingene til Dubais visjon for en teknologisk avansert transportfremtid. Både visepresidenten for UAE og statsministeren har tidligere sagt at 25% av Dubais pendlere vil bli fraktet av førerløse kjøretøyer i løpet av 2030.

 

 

Etter dette ble sagt, har de fulgt opp ved å undersøke en såkalt ‘hyperloop’, et transportsystem som ble først tenkt opp av SpaceX og Teslagrunnleggeren Elon Musk. I teorien vil Hyperloopen bevege flyvende kapsler gjennom lavfriksjonsrør for å frakte mennesker i en fart på hele 1220KMt. Det, sammen med dronene vil nok endre litt på hvordan folk pendler i Dubai!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *