november 8, 2017 Redaktoer 0Comment

Desember er en av de travleste månedene på året – hvis ikke den travleste av alle. Hvis du har en butikk, er det en fordel om du sørger for at nettstedet ditt er klar for den kommende høytiden, slik at du kan delta i de store salgene som kommer i desember. Her kommer vi med 3 tips for å gjøre butikken klar til julehandelen.

Sørg for at du har en rask nettside

Først av alt er det viktig at du har en rask nettside. Ingen liker å vente mens en treg nettside laster inn når du raskt kan gå til en annen side, og kjøpe det samme produktet. Derfor er det viktig at nettstedet er rask, slik at du ikke mister kunder på det.

Det kan være vanskelig å optimalisere hastigheten selv ettersom det krever kunnskap om webservere og programkoder. Men du kan vurdere å få hjelp utenfra til å fikse nettstedet ditt, hvis det ikke yter maksimalt akkurat nå. Det vil absolutt lønne seg!

Ha rask levering

En ting som godt kan gjøre forskjellen på om en kunde velger en butikk i stedet for en annen, hvis en butikk lover rask levering eller tilby gratis frakt.

Du kan vinne kunder hvis du holder det løftet rask levering. Selvfølgelig bør du bare love rask levering hvis du kan leve opp til det. Hvis du bruker en fraktselskap som Postnord eller GLS, sørg for å ha en klar avtale med dem om hvor raskt varene blir levert slik at du kan love kundene at de får sine jule elementer raskt.

Ha tydelige UPS’er

USP er Unique Selling Propositions, eller på norsk; unike fordeler. Når man skal shoppe på julehandelen er det en god idé å vise alle UPS’er med butikken, slik at kundene kan se hvorfor de skal handle i din butikk og ikke i noen av de andre butikkene som finnes på nettet.

Din USP kan inkludere rask levering og gratis frakt. Opp til ju eri USP’er som gratis innpakking, bytterett, og muligheten til å returnere i butikkene gode å ha ettersom kunder kan se fordelen med å kjøpe julegaver på nettbutikken din.

Et eksempel på et nettsted med god USP er f.eks www.georgjensen-damask.no, som blant annet tilbyr bytterett i butikkene, og levering på 1-2 dager. Dette er perfekte USP’er til julen! Her kan du også f.eks. kjøpe et sengeteppe, slik at du holder deg varm om vinteren.

Med disse tre tipsene, er det en god sjanse for at du optimaliserer julesalget ditt, og de er også gode råd for å sørge for at så mange som mulig handler på butikken din.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *