mars 10, 2017 Redaktoer 0Comment

Har sosiale medier tatt kontroll over livene våre? Føler du en trang til å konstant oppdatere verden rundtomkring deg om alt du gjør fra dag til dag? Du er mest sannsynlig ikke alene.

 

Instagram har skapt en ny form for misunnelse der programmet selv fungerer som et velskapt (og kontrollert) ‘vindu’ inn til de rike, stilige og kjente menneskene på jorden.

Det har også skapt en del kroppsfiksering ettersom mange vakre kvinner og menn legger ut bilder av deres veltrente kropper. Dette kan både inspirere og knuse et ungt sinn. Med større press på skole kan det være ‘make or break’ om man får et kroppspress oppå det hele. Kan dette være sunt? Det tviler vi på.

Avsløringen nå, er at omtrent de fleste glamorøse Instgram bilder er forsiktig fabrikerte, i den grunn at personene som legger ut bildene har riktig lys, positur og lignende. Noe som får det til å virke som at det er sånn 100% av tiden, men egentlig kun er det i det bildet blir tatt.

En 26 år gammel fitness modell fra England har avslørt hvor lett det egentlig er å fabrikkere et ‘image’ av sin egen kropp, for å gjøre den mere appetittelig for andre mennesker å beskue.

Hvorfor føler man at man skal være like god, eller bedre enn menneskene man ser på nettet? Mange av dem ser ikke sånn ut dagligdags, og det er urovekkende få som innser dette.

Har sosiale medier ødelagt ditt selvbilde?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *