februar 11, 2017 Redaktoer 0Comment

Det enkle bilde- og redigeringsprogrammet i Windows, har fått en totaloverhaling og kommer nå i splitter ny drakt. Med slagordet «introducing 3D for everyone» ønsker Microsoft å gjøre det enklere for folk flest å benytte seg av 3D-teknologien.

Den første utgaven av MS Paint ble lansert i 1985, og har siden vært et fast inventar i alle utgaver av Windows. Tegneprogrammet har frem til nå vært kjent for å ha store begrensninger, og har sjeldent blitt brukt til annet enn helt enkle bilde- og redigeringsoppgaver. Paint har slitt med ryktet lenge og nå har Microsoft for alvor tatt grep for å gi programmet en velfortjent ansiktsløftning. Den nye utgaven kalt Paint 3D, vil etter hvert bli en integrert (og gratis) del av Windows 10. Utgaven blir i første omgang kun tilgjengelig på engelsk, men Microsoft lover støtte for andre språk etter hvert.

Selv om Microsoft beveger seg inn på nytt territorium med Paint 3D, skal programmet fremdeles være enkelt å bruke for folk flest. Målsettingen til den nye utgaven er å tilby brukeren en mulighet for å lage komplekse bilder med relativ enkelhet. Den nye utgaven kommer også med mange nye verktøy for bildebehandling og 3D-funksjoner i tillegg til en modul som gjør det enklere å dele bildene. Selv om programmet er nytt, skal det fremdeles være enkelt for folk å bruke. Paint 3D er derfor ingen utfordrer til de større, og tyngre bilde- og redigeringsprogrammene på markedet, men et habilt gratisprogram for den jevne bruker.

Sammen med Paint 3D, lanserte også Microsoft programmet Remix 3D. Nettstedet som finnes på remix3d.com er tiltenkt rollen som et sosialt medium, hvor 3D-entusiaster kan hente og dele inspirasjon. Hvis Microsoft får det slik de ønsker vil sammensetningen av 3D og sosiale medier gi sluttbruker en unik mulighet til å ta del i den nye teknologien. Microsoft har også implementert kompatibilitet i programvaren, som gjør det mulig med direkte 3D-printing fra programmet. I tillegg vurderes muligheten for å implementere løsninger som gir støtte for skanning av 3D-bilder fra smarttelefon.

Det har allerede skjedd mye spennende på 3D-fronten og det blir spennende å se hvordan teknologien utvikler seg videre. Behovet blir stadig økende, og etterspørselen bremses neppe med Microsofts inntog av Paint 3D. Selv om programvaren gjør stadige fremskritt, er gode 3D-printere fremdeles langt fra å være allemannseie. Prisene varierer fra noen få tusenlapper for de enkle, til flere titusenvis for de beste. Skal du investere i en skikkelig 3D-printer, må de fleste privatpersoner vurdere å finansiere kjøpet ved å ta opp et lån. Enn så lenge vil nok de fleste 3D-printere være forbeholdt bedriftsmarkedet og de mest ihuga 3D-entusiastene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *