mars 10, 2017 Redaktoer 0Comment

Et nytt hus har dukket opp i en landsbygd utenfor Moskva i Russland, men dette hjemmet var ikke bygget på tradisjonelt sett. Det ble faktisk 3D printet.

Det første 3D printede hjemmet noensinne ble skapt av et nytt teknologiselskap kalt Apis Cor og tok mindre enn ett døgn å konstruere. Billig var det også, da totalkostnaden var på kun $11.000. Materialet ble laget av en mobil 3D printer som laget betongveggene og delene som holder de andre delene sammen.

Etter alt ble printet ut, satt selskapet det sammen før de kalte inn snekkere for å gjøre ferdig hjemmet ved å legge tak, sette inn vinduer og gjøre ferdig interiøret.

Ved å skifte konstruksjonen av bygningens skall til 3D printing, ønsker Apis Cor å bevise at en slik måte å bygge hus på er kjapt, naturvennlig, effektivt og en pålitelig metode for fremtiden.
«Vi ønsker å hjelpe folk rundt omkring i verden, slik at de får forbedret levekårene sine» sier Nikita Chen-Yun-Tai, Apis Cor’s grunnlegger og skaperen av den mobile printeren i et innlegg på sitt eget firmas nettside.

3D printing har vist seg å være en god løsning for for eksempel proteser, leker og andre småting. Synes du det egner seg å 3D printe en bopel? Det virker som at denne teknologien er fremtiden, og vil fortsette å forbedres fra dag til dag. Det blir spennende å se hvor langt 3D printing har kommet i 2020!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *