mars 10, 2017 Redaktoer 0Comment

Det er et faktum at mange bier dør på grunn av mennesker. Biene er essensielle i spredning av pollen, og er det skjulte grunnen til produksjonen av mange matvarer som du ser på bordet ditt. Nå har vi kanskje en løsning.

 

Mini-droner kan en dag hjelpe biene med pollineringsprosessen.

 

Noen forskere fra Japan har sagt at de har tatt de første stegene mot å lage roboter som kan hjelpe biene med arbeidet sitt. Forskerne har laget en type klissete gele som lar en $100 drone plukke opp pollen fra en blomst og pollinere en annen. Dette vil da hjelpe plantene med å formere seg.

 

«Dette er et bevis på et konsept. Det er ingenting som kan måle seg med dette. Noen roboter er forventet til å brukes i eksperimenter som handler om pollinering, men ingen har prøvd enda» Sier Ejiro Miyako.

 

Forskerne har nå testen hvor effektivt denne geleen kan brukes til å transportere pollen mellom blomstene. For å teste, puttet forskerne små dråper av materialet på ryggen til maur og lot maurene være i en boks med tulipaner til neste dag.

 

Neste dag fant forskerne at maurene med geleen på ryggen hadde plukket opp langt mere pollen enn de som ikke hadde substansen på ryggen.

 

Dette er et stort steg videre mot en løsning som kan hjelpe biene helt til biene får et større folketall. Det er ikke ment som en erstatning, men som en krykke for den minskende biebefolkingen.

 

Hva synes du om denne midlertidige løsningen?

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *