mars 10, 2017 Redaktoer 0Comment

Ville du stolt på en bil som kjører av seg selv? Tør du å legge livet ditt i hendene på en kodet AI? Hva om du kunne kommunisere med programmet gjennom telepati for å umiddelbart la den skjønne at den gjør en feil?

 

Dette utvikles nå av et team fra Boston University og CSAIL hos MIT. Denne nye teknologien bruker dine hjernesignaler for å korrigere en robots feil.

 

Å bruke en såkalt brain-computer interface (BCI) er ikke helt nytt, men de fleste metodene krever at mennesker som vil bruke det på trenes og lære å modulere sine tanker for å hjelpe maskinen med å forstå.

 

Ved å legge vekt på hjernesignalene som kalles »error related potentials» (ErrPS) som forekommer når mennesker gjør en feil, eller ser noen andre gjøre en feil, lar forskerne nybegynnere kontrollere en robot med å bruke hjernen sin, helt uten trening.

 

Dette kan bli gjort ved å være enig eller uenig, uansett hva roboten gjør sier forskerne.

 

Selvsagt må teknologien raffineres litt, da forskerne kun skraper på overflaten av potensialet til en slik løsning.

 

Det går an å bruke teknologien, når den er 100% på plass, til alle komplekse menneske-maskin kommunikasjon der mesteparten av byrden er på maskinsiden. Dette siden maskinen har stor kapasitet til å utføre handlinger, og at mennesket bare passer på, litt som en dødmannsknapp.

 

Med en slik teknologi, ville du da prøvd?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *